Polityka Prywatności

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Cream Bear Poland S.C.

Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

1. Kto jest administratorem danych?

Administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów regulujących ochronę danych osobowych (dalej zwane RODO), jest CREAM BEAR POLAND S.C.

2. Jakie dane przetwarzamy?

Przetwarzamy dane osobowe klientów i osób korzystających z naszej witryny CreamBear.com.pl, które są podawane i pozostawiane przez klientów w ramach korzystania z usług CreamBear.com.pl.

Są to, przede wszystkim, dane niezbędne do realizacji zamówień w sklepie CreamBear.com.pl, w tym niezbędne do komunikacji z zamawiającym, realizacji wysyłki towaru do klienta oraz obsługi ewentualnych zgłoszeń reklamacyjnych. Dane te, możemy wykorzystać także do innych celów. Do informacji handlowych (np. w momencie zapisania się użytkownika do newslettera). W takim przypadku cele te są zawsze określone w treści zgody.

Przetwarzamy następujące dane osobowe: adres e-mail, imię i nazwisko, adres dostawy, numer telefonu, adres IP, a także przetwarzamy dane, które odwiedzający lub klient pozostawia w ramach poruszania się po naszej witrynie, czyli te, które są pozostawiane w tzw. plikach cookies.

3. Jak zabezpieczamy dane osobowe?

Sposób komunikacji Twojego prywatnego komputera z serwerem sklepu CreamBear.com.pl jest bezpieczny i niewidoczny dla osób trzecich, korzystających z Internetu. Przepływ informacji na wszystkich stronach sklepu CreamBear.com.pl odbywa się w szyfrowanym połączeniu SSL (Secure Socket Layer), gwarantowanym stosownym certyfikatem, którego ważność możesz sprawdzić w swojej przeglądarce (zazwyczaj ikonka kłódki) Dane osobowe klientów CreamBear.com.pl są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych adekwatne do ważności przechowywanych danych osobowych zgodnie z wytycznymi odpowiednich urzędów i zgodnie z branżowymi standardami.

5. Komu możemy przekazać dane osobowe?

Dane osobowe mogą być przekazywane zaufanym partnerom, tj. podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie CreamBear.com.pl przy czym, takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z CreamBear.com.pl i wyłącznie zgodnie z wytycznymi CreamBear.com.pl i jedynie w zakresie niezbędnym dla realizacji usług zleconych przez CreamBear.com.pl. Te podmioty to dostawcy usług i systemów informatycznych (np. Google, Facebook), operatorzy pocztowi i firmy kurierskie (np. Poczta Polska, DPD Polska, UPS, Inpost Paczkomaty), firmy partnerskie współpracujące z nami w zakresie bezpośredniego doręczenia towaru od dostawcy do klienta, operatorzy płatności (np. PAYU), dostawcy usług doradczych, prawnych, księgowych lub audytowych. Dane również mogą być przekazywane, podmiotom lub instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa np. organom ścigania w razie wystosowania przez nie żądania udostępnienia danych, na odpowiedniej podstawie prawnej (np. dla potrzeb toczącego się postępowania karnego).

6. Pliki Cookies

Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniach Użytkownika (np. komputerze, laptopie, smartfonie) oraz uzyskującym do nich dostęp jest CreamBear.com.pl oraz zaufani partnerzy czyli m.in. partnerzy świadczący usługi analityczne, reklamodawcy, twórcy aplikacji lub agencje reklamowe.

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, “długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Dodatkowe informacje nt. Ciasteczek – https://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

7. Dlaczego korzystamy z plików cookie?

Korzystamy z plików cookies i innych podobnych technologii w celach:

  • świadczenia usług;
  • dostosowywania zawartości serwisów i aplikacji do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
  • tworzenia statystyk, utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki czemu Użytkownik nie musi na każdej podstronie internetowej danego serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • prezentacji reklam, m.in. w sposób uwzględniający zainteresowania Użytkownika lub jego miejsce zamieszkania

Zapisywanie plików cookie na urządzeniu końcowym Użytkownika może zostać w dowolnej chwili wyłączone w ustawienia przeglądarki.

8. Uprawnienia przysługujące osobie, której dane przetwarzamy

Osoba, której dane osobowe są przetwarzane ma prawo do żądania dostępu do jej danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.

W przypadku udzielenia zgody na przetwarzanie danych osobowych, zgoda ta może zostać cofnięta w dowolnym momencie. W tym celu wystarczy skontaktować się z nami lub w przypadku wiadomości marketingowych przesyłanych drogą poczty e-mail, użyć stosownego linka umieszczonego na dole każdej wiadomości. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Osobie, której dane osobowe są przetwarzane przysługuje prawo skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

9. Zmiana polityki prywatności

CreamBear.com.pl zastrzega sobie prawo aktualizacji i zmiany Polityki Prywatności.

10. Kontakt w sprawach przetwarzania danych osobowych

W przypadku pytań dotyczących przetwarzania lub wykorzystywania Twoich danych osobowych sklepu CreamBear.com.pl, prosimy o kontakt pod dedykowanym adresem email: dane.osobowe info@creambear.com.pl. Jeśli ta forma kontaktu Tobie nie odpowiada, możesz do nas napisać oficjalne pismo i wysłać na adres Cream Bear Poland S.C. ul. Romana Dmowskiego 5, 80-243 Gdańsk.